Ana içeriğe atla

Ads

Saman Nezlesine Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Açıklama : Nefes borusu hastalıklarında tavsiye edilen şifalı bitkiler ve tedavi yolları bu bölümde de
geçerlidir.


Acı bakla (Yahudi baklası) : Kaynatılarak buharı içe çekilir.
Ada çayı : Anason, melekotu, sığır kuyruğu ile karıştırılarak çayı ve suyu içilir.
Adasoğanı : Çayı ve suyu içilir. Macunu yenir.
Ağulu kök : Şurubu içilir.
Akasya : Çiçeklerinin çayı ve suyu içilir.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Altın kökü (ipeka) : Çayı ve suyu içilir.
Altın otu : Çayı ve suyu içilir.
Anason : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Andız otu (kökü) : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Asma (bağ yaprağı) : Tohumları balla karıştırılırsa iyi gelir.
At kestanesi : Bir bardak suya bir kaşık toz konularak günde üç kere içilir.
At kuyruğu (kırk kilit) : Đnce kıyılır, kurutulur, çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa
zehirleyebilir.
Badem ve yağı : Yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür.
Bal : Yenir, şifalı bitkilerle macun yapılır, Şerbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Baldıran (ağıotu) : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Banotu (gavur haşhaşı) : Çayı ve suyu içilir.
Beyaz marrup : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Biberiye (kuşdili) : 40 gramının iki litre suda yapılan, haşlamaları kullanılır.
Boğumluca ot : Çayı ve suyu içilir.
Büyük Ebegümeci : Çayı ve suyu içilir. Buğusu içe çekilir.
Çam : Çayı, suyu ve hülasası içilir. Buğusu yapılır.
Çay : Radyasyonsuz olmak şartı ile, limonlu içilir.
Çemen otu : Hurma yahut bal ile birlikte pişirilir, süzülerek kullanılır.
Çit hardalı : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur. Macunu yenir. Yağı 5 gram içilir. Yağı kullanılır.
Çuha çiçeği : Şurubu içilir.
Elma : Yenir. Suyu ve şurubu içilir. Şurubu içilir.
Eşek kulağı : 50 gramı 1 litre suda demletilir, birer fincan içilir.
Gelincik : Çayı ve suyu içilir.
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Göz otu : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Greyfurt (ağaç kavunu) : Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içinde bırakılır ve her gün acılığı gidene
kadar suyu değiştirilir, balla karıştırılarak marmelât yapılır.
Güz çiğdemi : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Güzel avrat otu : Çayı, suyu ve şurubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Hanımeli : Çayı ve suyu içilir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Hazenbel : Çayı ve suyu içilir.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Pişirilip suyu içilir.
Ihlamur : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Đblis arpa otu : Çayı ve suyu içilir.
Đncir : Yenir.
Kahve : Şekersiz içilir.
Kalkan otu : Arpa suyu ile karıştırarak içilir.
Kambil otu : Çayı ve suyu içilir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabiber : Zeytin ve yağı ile, kaynatılarak içilir.
Katran : Katranın köpüğünden 4 - 5 gram, meyan balı ve anason ile beraberce, yemekler arası birer
yemek kaşığı alınmaya bir müddet devam edilir.
Kaz ayağı : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Kedi otu : Selvi kozalağı, anduz kökü, kantaron çiçeği, karıştırılır iyice öğütülür, demletilir 4 kat
tülbentle süzülür, daha sonra bebeklere 1 fincan çocuklara 2 - 3 fincan bir günde taksim edilip
içilmeli.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kır yasemini : Badem ile birlikte 5 gram alınır.
Kırmızı sütlengeç : Yenir.
Kırmızı Yavşanotu : Çayı ve suyu içilir.
Kili ermeni : 4 gram ezilerek içilir.
Kimyon : Kimyon, sirke ve su ile Çayı ve suyu içilir.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Ladin : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Lobelya : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Maydanoz : Çayı ve suyu içilir.
Mercan kökü : Külü 5 gram içilir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve şurubu içilir.
Müge (inci çiçeği) : Çiçek, yaprak ve kökler çabuk kurutulur çayı ve suyu içilir.
Mürsafi : 10 gram balla içilir.
Mürver : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Okaliptüs (sıtma ağacı) : Yaprağının buğusu içe çekilir.
Öksürükotu (devetabanı) : Çiçeklerinden 15 - 20 gram bir litre suda çay gibi haşlanıp günde bir kaç
yemek kaşığı içilir.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Patlangıç : Köklerinin çayı ve suyu içilir.
Pelesenk ağacı : Çayı ve suyu içilir.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Sahlep : Kökünde bulunan yumrular toz haline getirilir alınırsa iyi gelir.
Sarımsak : Kokusunu gidermek için, sirkenin içinde bekletilerek yenir.
Selvi ağacı : Kozalakları kaynatılır şerbet yapılır üzüm şırası ile içilir.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Sinirli ot : Çayı ve suyu içilir.
Soğan : Kuyruk yağı ile pişirilerek azar azar yenir.
Söğüt (aksöğüt) : Yaprakları şekerle toz yapılır yemek aralarında çay kaşığı ile içilir.
Su teresi : Merhemi sürülür.
Su zambağı (mavi zambak) : Çayı ve suyu içilir.
Susam : Yenir.
Susam yağı : Birer fincan içilir.
Tatula (boruçiçeği) : Kuru yaprak ve çiçekleri sigara gibi içilir. Çayı ve suyu içilir.
Temir Hindi (Hint hurması) : Suyu içilir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Turp : Yenir, suyu içilir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Yabani hardal : Çayı ve suyu içilir.
Yabani Havuç : Yenir. Suyu içilir.
Yabani sarmaşık : Çorbası içilir.
Yabani yulaf : Buharı içe çekilir.
Yalancı dişotu : Çayı ve suyu içilir.
Yavşanotu (yarpuz - filiskin) : Đncirle birlikte yenir. Macunu yapılır. Çayı ve suyu içilir. Yağı kullanılır.
Yen tün : Çayı ve suyu içilir.
Yılan yastığı : Çayı ve suyu içilir.
Yumurta : Yenir ve içilir.
Yüksükotu : Kuru yapraklarından az miktarda içilir, fazlası zehirleyicidir.
Zofa otu : Tohumunun çayı ve suyu içilir.

Yorumlar

Ads

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adını Yusuf İslam Olarak Değiştiren Yabancı Şarkıcı Kimdir - Cat Stevens Kimdir - Adını Neden Yusuf İslam Yaptı

ADINI YUSUF İSLAM OLARAK DEĞİŞTİREN YABANCI SANATÇI KİMDİR  1977 yılında adını Yusuf İslam olarak değiştiren İngiliz sanatçı Cat Stevens bir süre ara verdiği müzik hayatına yeni konserler ile devam edecek. Barış Treni adını verdiği tur ile 38 yıl sonra müzik hayatına devam edecek Amerika'lı hayranları ile hasret giderecek. Yusuf İslam Kimdir - Cat Stevens Kimdir  Cat Stevens veya Yusuf İslam (doğum adı Stephen Demetre Georgiou, d. 21 Temmuz 1948, Londra), İngiliz şarkı sözü yazarı ve müzisyen. Genellikle müzik kariyerinin başlangıcında aldığı sahne adı Cat Stevens ile bilinir. 1977 yılında Müslüman olmuş ve bundan iki yıl sonra da adını Yusuf İslam olarak değiştirmiştir. Georgiou, çoğu 1960'lı ve 1970'li yıllarda olmak üzere çoğunluğu Cat Stevens mahlasıyla 60 milyondan fazla albüm sattı. "Wild World", "Father and Son", "Morning Has Broken", "Peace Train" ve "The First Cut Is the Deepest", "Lady D'Arbanvil

Kırmızı Sakallı Modacı Kimdir - Tanju Babacan Kimdir - Kırmızı Sakallı Modacı Tanju Babacan

KIRMIZI SAKALLI MODACI TANJU BABACAN KİMDİR  Moda dünyasının ileri gelen isimlerinden olan Tanju Babacan kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. İlginç sakalı ile büyük tepki toplayan kırmızı sakallı Tanju Babacan kimdir nerelidir sakalı neden kırmızı size bu haberimizde bunlardan bahsedeceğiz. TANJU BABACAN KİMDİR Tanju Babacan, Almanya Roth doğumlu, İstanbul 'da yaşayan Abhaz kökenli Türk moda tasarımcısıdır. 28 Eylül 1968 yılında doğduğu Almanya 'da 7 yaşına kadar yaşadıktan sonra eğitim hayatına İstanbul 'da başlamak üzere Türkiye 'ye temelli dönüş yapmıştır. Lise yıllarında çizim yeteneğinin keşfedilmesi üzerine dönemin en önemli okullarından Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okuluna katılmış ve 2 yıllık eğitimi sonrası tasarımcı lisansını almıştır. Tanju Babacan Çalışmaları 1990 senesinde ilk sergisini henüz öğrencisi olduğu Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okulunda açmıştır, 1 yıl sonra 1991 senesinde TGSD (Türkiye Giyim ve Sanayiciler Der

Yıldızlar Neden Parlıyor - Yıldızların Parlama Sebebi Nedir - Yıldız Parlaması Nasıl Oluşuyor

YILDIZLAR NEDEN PARLAR - NASIL OLUŞUR - YILDIZ PARLAMASI  Dünya üzerinde yaşayan tüm insanların gördüğü ve bir o kadar merak ettiği yıldızlar kimilerinin görkemli hayal dünyasında büyük yer tutarken kimilerinin ilgi odağı olmaktan öte araştırma içinde oldukları ve merak ettikleri konulardan biridir. Yıldızlar Neden Parlar - Yıldız Parlaması Nasıl Oluşur  Yıldızların parlama sebeplerinin en başında gelen etken dünyanın atmosferidir. Eğer yaşadığımız dünya etrafında bir atmosfer olmasa idi yıldızları parlak göremeyecektik. Örneğin dünyada değilde ay'da yaşasa idik yıldızlar parlak olmayacaktı. Tam olarak kesin bir bilgi ile henüz açıklanamayan yıldız parlamasının sebebi dünya atmosferi olarak biliniyor. Yıldızlar dünyadan o kadar uzaktalar ki atmosfere değen yıldız ışıkları düzensiz olarak kırılmalar gösterir ve atmosferi geçerek gözümüze kadar ulaşır. Yer değiştiren yıldızların ışıkları ise bizim gözümüze geldiği andan çok daha önce yaşanır. Kanıtlanmamış bir bil