Ana içeriğe atla

Ads

Saman Nezlesine Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Açıklama : Nefes borusu hastalıklarında tavsiye edilen şifalı bitkiler ve tedavi yolları bu bölümde de
geçerlidir.


Acı bakla (Yahudi baklası) : Kaynatılarak buharı içe çekilir.
Ada çayı : Anason, melekotu, sığır kuyruğu ile karıştırılarak çayı ve suyu içilir.
Adasoğanı : Çayı ve suyu içilir. Macunu yenir.
Ağulu kök : Şurubu içilir.
Akasya : Çiçeklerinin çayı ve suyu içilir.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Altın kökü (ipeka) : Çayı ve suyu içilir.
Altın otu : Çayı ve suyu içilir.
Anason : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Andız otu (kökü) : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Asma (bağ yaprağı) : Tohumları balla karıştırılırsa iyi gelir.
At kestanesi : Bir bardak suya bir kaşık toz konularak günde üç kere içilir.
At kuyruğu (kırk kilit) : Đnce kıyılır, kurutulur, çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa
zehirleyebilir.
Badem ve yağı : Yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür.
Bal : Yenir, şifalı bitkilerle macun yapılır, Şerbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Baldıran (ağıotu) : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Banotu (gavur haşhaşı) : Çayı ve suyu içilir.
Beyaz marrup : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Biberiye (kuşdili) : 40 gramının iki litre suda yapılan, haşlamaları kullanılır.
Boğumluca ot : Çayı ve suyu içilir.
Büyük Ebegümeci : Çayı ve suyu içilir. Buğusu içe çekilir.
Çam : Çayı, suyu ve hülasası içilir. Buğusu yapılır.
Çay : Radyasyonsuz olmak şartı ile, limonlu içilir.
Çemen otu : Hurma yahut bal ile birlikte pişirilir, süzülerek kullanılır.
Çit hardalı : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur. Macunu yenir. Yağı 5 gram içilir. Yağı kullanılır.
Çuha çiçeği : Şurubu içilir.
Elma : Yenir. Suyu ve şurubu içilir. Şurubu içilir.
Eşek kulağı : 50 gramı 1 litre suda demletilir, birer fincan içilir.
Gelincik : Çayı ve suyu içilir.
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Göz otu : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Greyfurt (ağaç kavunu) : Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içinde bırakılır ve her gün acılığı gidene
kadar suyu değiştirilir, balla karıştırılarak marmelât yapılır.
Güz çiğdemi : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Güzel avrat otu : Çayı, suyu ve şurubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Hanımeli : Çayı ve suyu içilir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Hazenbel : Çayı ve suyu içilir.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Pişirilip suyu içilir.
Ihlamur : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Đblis arpa otu : Çayı ve suyu içilir.
Đncir : Yenir.
Kahve : Şekersiz içilir.
Kalkan otu : Arpa suyu ile karıştırarak içilir.
Kambil otu : Çayı ve suyu içilir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabiber : Zeytin ve yağı ile, kaynatılarak içilir.
Katran : Katranın köpüğünden 4 - 5 gram, meyan balı ve anason ile beraberce, yemekler arası birer
yemek kaşığı alınmaya bir müddet devam edilir.
Kaz ayağı : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Kedi otu : Selvi kozalağı, anduz kökü, kantaron çiçeği, karıştırılır iyice öğütülür, demletilir 4 kat
tülbentle süzülür, daha sonra bebeklere 1 fincan çocuklara 2 - 3 fincan bir günde taksim edilip
içilmeli.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kır yasemini : Badem ile birlikte 5 gram alınır.
Kırmızı sütlengeç : Yenir.
Kırmızı Yavşanotu : Çayı ve suyu içilir.
Kili ermeni : 4 gram ezilerek içilir.
Kimyon : Kimyon, sirke ve su ile Çayı ve suyu içilir.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Ladin : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Lobelya : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Maydanoz : Çayı ve suyu içilir.
Mercan kökü : Külü 5 gram içilir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve şurubu içilir.
Müge (inci çiçeği) : Çiçek, yaprak ve kökler çabuk kurutulur çayı ve suyu içilir.
Mürsafi : 10 gram balla içilir.
Mürver : Çayı ve suyu pamukla iyice süzülür, ılık olarak içilir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Okaliptüs (sıtma ağacı) : Yaprağının buğusu içe çekilir.
Öksürükotu (devetabanı) : Çiçeklerinden 15 - 20 gram bir litre suda çay gibi haşlanıp günde bir kaç
yemek kaşığı içilir.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Patlangıç : Köklerinin çayı ve suyu içilir.
Pelesenk ağacı : Çayı ve suyu içilir.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Sahlep : Kökünde bulunan yumrular toz haline getirilir alınırsa iyi gelir.
Sarımsak : Kokusunu gidermek için, sirkenin içinde bekletilerek yenir.
Selvi ağacı : Kozalakları kaynatılır şerbet yapılır üzüm şırası ile içilir.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Sinirli ot : Çayı ve suyu içilir.
Soğan : Kuyruk yağı ile pişirilerek azar azar yenir.
Söğüt (aksöğüt) : Yaprakları şekerle toz yapılır yemek aralarında çay kaşığı ile içilir.
Su teresi : Merhemi sürülür.
Su zambağı (mavi zambak) : Çayı ve suyu içilir.
Susam : Yenir.
Susam yağı : Birer fincan içilir.
Tatula (boruçiçeği) : Kuru yaprak ve çiçekleri sigara gibi içilir. Çayı ve suyu içilir.
Temir Hindi (Hint hurması) : Suyu içilir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Turp : Yenir, suyu içilir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Yabani hardal : Çayı ve suyu içilir.
Yabani Havuç : Yenir. Suyu içilir.
Yabani sarmaşık : Çorbası içilir.
Yabani yulaf : Buharı içe çekilir.
Yalancı dişotu : Çayı ve suyu içilir.
Yavşanotu (yarpuz - filiskin) : Đncirle birlikte yenir. Macunu yapılır. Çayı ve suyu içilir. Yağı kullanılır.
Yen tün : Çayı ve suyu içilir.
Yılan yastığı : Çayı ve suyu içilir.
Yumurta : Yenir ve içilir.
Yüksükotu : Kuru yapraklarından az miktarda içilir, fazlası zehirleyicidir.
Zofa otu : Tohumunun çayı ve suyu içilir.

Yorumlar

Ads

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gmail Giriş Yap - Kaydol ve Oturum Aç | Gmail Gelen Kutusu

Gmail Nedir? Kullanıcılarına harika bir deneyim sunan Gmail şuan varolan en iyi mail servisi olarak gösteriliyor. Rahat kullanım ve konfor yönünden dünyada bir numara olan Google arama motorunun bir ürünü olan Gmail bir çok alanda dünyada rakip tanımıyor. Geçtiğimiz 10 yılın başlarında Microsoft'un sahibi olduğu hotmail mail servisi daha çok kullanılırken, Google bir atak yaparak Gmail ürününü ortaya çıkardı. Başlarda kısıtlı kullanıcıya hitap eden bu servis davetiye yoluyla üye alabiliyordu. Kullanıcı memnuniyeti Gmail'in kısa sürede herkese açık ücretsiz olarak kayıt alan bir mail servisi haline getirdi. Gmail geniş depolama alanı sunan kesinlikle birikmiş maillerinizi depolama alanım dolacak diye silme korkusu yaşamayacağınız bir mail servisidir. Bunun yanı sıra bir çok özelliğiyle de inanılmaz bir kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Gmail Hesabı Açmak İçin Ne Gerekiyor? Gmail hesabı açabilmeniz için hiç bir şeye ihtiyacınız yoktur. Ücretsiz bir şekilde istediğiniz z...

Şevkat Yerimdar Esin Uçar Kimdir? Boyu, Kaç Yaşında, Saç Rengi, Gerçek Adı Başak Parlak

Şevkat Yerimdar dizisinin Özgürcan Çevik ile beraber başrolünü paylaşmaktadır. Daha önce bir çok dizi ve sinema filminde rol almıştır. Daha önce Şevkat Yerimdar filminde zengin, kendini beğenmiş ama bir o kadar da duygusal ve kırılgan bir rolü canlandırmıştır. Filmde Esin Uçar'ın Şevkat'in yumurta dükkanına girmesiyle başlayan öykü, dizi de de Esin'in Şevkat'in arabasına arkadan üç kere çarpmasıyla başlamıştır. Esin Uçar Kimdir? Esin Uçar, Balat'ta doğmuş annesini kaybettikten sonra oradan ayrılmış biridir. Babası Balatta mahallenin çok büyük bir kısmının sahibidir. Mahalle sakinleri onun kiracılarıdır. Esin Paris'ten yeni dönmüştür. Babası ona yeni bir araba hediye etmiştir. Esin arabasıyla daha ilk gezisindeyken Şevkat'in arabasına üç kez arkadan çarpar. Şevkat borçlarını kapatmak için tam arabasını satmaya götürürken Esin'in bu hareketi üzerine mahalleye geri döner. Bu sefer de Esin Şevkat'e mahallede arabayla çarpar. Bundan sonra Şevkat ve...

Kırmızı Sakallı Modacı Kimdir - Tanju Babacan Kimdir - Kırmızı Sakallı Modacı Tanju Babacan

KIRMIZI SAKALLI MODACI TANJU BABACAN KİMDİR  Moda dünyasının ileri gelen isimlerinden olan Tanju Babacan kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. İlginç sakalı ile büyük tepki toplayan kırmızı sakallı Tanju Babacan kimdir nerelidir sakalı neden kırmızı size bu haberimizde bunlardan bahsedeceğiz. TANJU BABACAN KİMDİR Tanju Babacan, Almanya Roth doğumlu, İstanbul 'da yaşayan Abhaz kökenli Türk moda tasarımcısıdır. 28 Eylül 1968 yılında doğduğu Almanya 'da 7 yaşına kadar yaşadıktan sonra eğitim hayatına İstanbul 'da başlamak üzere Türkiye 'ye temelli dönüş yapmıştır. Lise yıllarında çizim yeteneğinin keşfedilmesi üzerine dönemin en önemli okullarından Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okuluna katılmış ve 2 yıllık eğitimi sonrası tasarımcı lisansını almıştır. Tanju Babacan Çalışmaları 1990 senesinde ilk sergisini henüz öğrencisi olduğu Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okulunda açmıştır, 1 yıl sonra 1991 senesinde TGSD (Türkiye Giyim ve Sanayiciler Der...